Next Generation utøvere blir Coanda Simsport Junior Team førere

Kun 11 måneder etter lanseringen av prosjektet Next Generation, er Benjamin Fuglesang (13), Oskar Biksrud (14), Dennis Marconini Bjerke (13) og Karl Peder Nordstrand (13), nå alle valgt ut til å representere junior-satsingen til ett av verdens beste simsport-lag.

November 20, 2020

Med mål om å bli profesjonelle bilsport-utøvere, skal nå utøverne trene, lære, konkurrere og utvikle seg videre sammen med Coanda Simsport, i tillegg til å fortsette i Next Generation prosjektet. Daglig Leder i EVEN management, Erik Veiby er både spent og ydmyk, og ser fram til samarbeidet; - Vi hadde ingen erfaring med simsport da vi startet opp for under ett år siden, og hadde noen spurt meg den gangen om hvor vi er om ett år, så hadde jeg aldri kunnet forestilt meg at gutta skulle ha kommet hit de er i dag. Dette er 4 talentfulle gutter som har hatt en enorm utvikling på veldig kort tid, her har Roy Snellingen og Marius Erlandsen gjort en utrolig bra jobb! Det at ett av verdens beste lag nå ønsker å ha med alle 4 gutta i en juniorsatsing er veldig morsomt, og vi er spente og ydmyke i forhold til det samarbeidet vi nå skal ha med Coanda Simsport.

Coanda Simsport er ett profesjonelt lag med flere internasjonale stjerner ombord. De har lenge fulgt med på utviklingen til gutta, og latt seg imponere av deres innsatsvilje og gode resulater. Nå har de valgt ut alle de 4 utøverne til å bli utøvere på deres nye satsing, Coanda Simsport Junior Team. Team-sjefen Philip Stamm forteller at junior-satsingen er helt essensiell for å kunne fortsette å være ett av verdens beste lag; - Vi må sikre oss at vi kan fortsette å være ett av verdens beste simsport-lag. Ved å danne ett eget junior-lag sørger vi for å videreformidle de gode verdiene vi som lag har til nye unge utøvere. Vi har lang erfaring og mye kunnskap i teamet, som vil være nyttig for nye sjåfører. Dessuten tenker jeg at de nye unge utøverne vil ha en positiv og inspirerende effekt på de eksisterende utøverne i laget.

Kompetanseutvikling er en spennende del av dette nye samarbeidet, og Sportssjef Roy Snellingen ser fram til å lære av og dele erfaringer med verdens råeste simlag; - Vi har begge felles mål, men på to forskjellige arenaer; motorsport og simracing. Her er det mange overføringsverdier, så en spennende del av samarbeidet vil være kompetanseutvikling.

For oss i EVEN som jobber med kunnskapsbasert toppidrett, og med den ekstremt høye kompetansen som Coanda besitter innen simracing, må jo dette bare bli bra!

Fredag kveld kjøres det kvalifiseringsrunde for neste års VM, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, hvor alle gutta er med og representerer Coanda Simsport Junior Team.