NM sølv i gokart til Oskar Biksrud

TeamEVEN utøvere dominerte helgens NM-finale i gokart i Bergen. Oskar Biksrud tok NM-sølvet, mens Benjamin Fuglesang kjørte seg opp til P4 etter en race-incident i prefinalen. Dennis Bjerke måtte bryte finalen.

August 30, 2021

De tre NextGeneration utøverne konkurrerer i den antatt tøffeste klassen; X30. På tross av at de er blant de yngste i klassen, så viste de imponerende fart gjennom helgen. Benjamin vant alle innledende runder, tett fulgt av Oskar. Dennis fikk dessverre en utfordrende helg med flere tekniske problemer og måtte til slutt bryte fra finalen etter at rammen på gokarten knakk.

Benjamin startet prefinalen i pole, og lå an til NM-gull. Dessverre havnet han i en omdiskutert gul-flagg episode, og måtte starte finalen fra bakerste spor. Med en imponerende fart kjørte han seg allikevel opp i feltet, og i mål var det bare 3 førere foran han. Etter ett teknisk flagg i innledende runde og en race-incident, måtte Oskar starte finalen fra sjette startspor. Etter å ha mistet noen plasseringer på første runde, viste Oskar overbevisende kjøring og kriget seg opp til en sterk sølvplass, rett etter NM vinner Sander Solbakken.

«Vi er så utrolig stolte og imponerte av NextGeneration utøverne, sier Sportsjef i EVEN Management Roy Snellingen. Benjamin og Oskar har kriget gjennom helgen, og viste overlegen fart og kjøring. Dessverre ble det litt stang ut før prefinale og finale, men både Benjamin og Oskar var overlegent raskest gjennom helgen. Talentfulle Dennis fikk dessverre ikke vist hva han er god for i helgen, på grunn av en rekke utfordringer. Men vi har stor tro på Dennis og vet at han kommer sterkere tilbake. Alle utøverne har nå over tid vist en veldig god utvikling både sportslig og personlig. Vår filosofi er å skape kunnskapsrike, utviklingsorienterte og selvstendige utøvere som er i stand til å ta stort ansvar for egen utvikling, og vi ser nå at de unge utøverne har tatt mange steg videre!»